Bahan-bahan ( 35 biji )
- 150 g mentega
- 185 g tepung naik sendiri
- 150 gram gula kastor
- 1/2 sudu teh soda bikarbonat
- 3 biji telur
- 1 sudu teh vanilla
- Untuk ising:
- 100 g mentega
- 200 g gula ising
- 2 sudu teh air panas
- 1 sudu teh esen vanilla
- chocolate rice utk tabur
Cara-cara
- Pukul butter dan gula hingga kembang
- Masukkan telur sebiji demi sebiji dan esen vanilla
- Masukkan tepung yang dicampur dgn soda bikarbonat. Adun sebati
- Bakar selama 10 minit dgn suhu 180 C
- Utk ising, pukul mentega dan gula ising hingga kembang. Masukkan esen dan air panas. Pukul lagi hingga putih dan berkrim
- Sapukan ising atak kek. Pastikan kek betul-betul sejuk sebelum diletakkan ising. Kemudian boleh tabut manik atau choc rice
nyum nyum....